Verse biologische melk van de mobiele boer

Je eigen verse melk tappen, om de hoek. Elke dag kunt u terecht bij de Mobiele Melktap op de Dijklandhoeve in Zwolle, net ten noorden van de Aa-landen. De melktap staat aan de Luttekeweg 1 en is dagelijks geopend van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. De melk kost één euro per liter. Het is mogelijk om zelf een fles of kan mee te nemen. Ook zijn er glazen literflessen te koop voor één euro per stuk. Deze zijn geschikt voor hergebruik en kunnen afgewassen worden. U kunt met muntgeld of contactloos/met pin betalen.

Met de melktap tapt u de gekoelde melk rechtstreeks van de koe. Ik melk de koeien buiten op de natuurgronden rondom de boerderij. Het is een kudde biologische MRIJ-vee (Maas-Rijn-IJssel). Dit roodbonte ras graast van oudsher in het rivierengebied en staat bekend om de volle en romige melk. Bijzonder is dat de koeien dag en nacht buiten grazen en ook buiten gemolken worden in een traditionele doorloopwagen die fungeert als mobiele melkstal.

Ik wil mensen laten kennismaken met de koe. Koeien zijn onmisbaar in het ecosysteem, zetten gras om in hoogwaardige eiwitten en bieden een geweldig aanzicht in het landschap. Het werken met en zorgen voor dieren is niet alleen mooi en dankbaar, dieren laten ook zien hoe ingenieus de natuur in elkaar zit. Juist door de koeien buiten te melken – en door zo dus écht zichtbaar te zijn – wil ik Zwollenaren in contact brengen met de koe en het echte verhaal achter melk.

Via Instagram volgt u de kudde en mijn werkzaamheden als mobiele boer. Wilt u meer weten of zien hoe de Melktap werkt? Bekijk dan deze video op RTV Focus Zwolle! Mijn doel is om alle liters biologische melk, van de zes mooiste MRIJ koeien van Zwolle, lokaal aan de man te brengen in de zomer van 2020. Wilt u meer weten over de melk, de koeien of mijn drive om dit te doen? Neem contact op via ellen@demobieleboer.nl.

De mobiele melktap is elke dag open van 08:00 – 20:00 uur
en vindt u aan de Luttekeweg 1 in Zwolle!

MELK is een samenwerking tussen de mobiele boer en de Zwolse Stadslanderijen.

foto’s: Veenstra Visueel


@